تحولات منطقه

استاندار خراسان جنوبی گفت: با پیگیری‌ها و رایزنی‌های متعددی که انجام شد، هفته آینده تیمی متشکل از ۱۸۰ نفر متخصصان زمین‌شناسی به استان می‌آیند تا در چهار شهرستان بیرجند، زیرکوه، قاینات و سربیشه، اکتشافات وسیع را انجام دهند.

اکتشافات معدنی از هفته آینده در خراسان جنوبی آغاز می‌شود
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی،  "حمید ملانوری" امروز  در دیدار "تقی نبئی" رییس سازمان نظام مهندسی معدن ایران در بیرجند افزود: تاکنون مطالعات و اکتشافات قوی و در خور شأن در زمینه معادن خراسان جنوبی صورت نگرفته و کار این گروه، بزرگ و بسیار مؤثر است اما باز هم نمی‌تواند نیاز استان را رفع کند.

وی بیان کرد: این گروه به مدت یک سال در استان مستقر خواهند بود و میزان اعتباری که برای انجام این اکتشافات لحاظ شده، ۲۰۰ میلیارد تومان است.

استاندار خراسان جنوبی گفت: انتظار ما از سازمان نظام مهندسی معدن، علاوه بر معرفی ظرفیت‌های معدنی استان، کمک به توسعه اکتشافات و نیز جلب و جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و شرکت‌های خصولتی و دولتی است که تحت نظارت کامل قرار دارند.

وی افزود: سازمان نظام مهندسی با استان‌های مختلف در ارتباط است و بر پتانسیل‌های معدنی خراسان جنوبی به‌طور کامل اشراف دارد لذا می‌تواند در زمینه معرفی این ظرفیت‌های استان به‌خوبی ورود کند.

ملانوری گفت: آنچه در این راستا انتظار داریم این است که با اطلاع‌رسانی درست درخصوص فرصت‌های معدنی خراسان جنوبی،  از سرمایه‌گذاران اهل و دارای تخصص لازم برای حضور در این منطقه دعوت شود.

وی با تاکید بر اینکه ظرفیت‌های معدنی بکر و بی‌نظیر استان بر هیچ کس پوشیده نیست گفت: براساس اسناد بالادستی و سندهای توسعه‌ای، بر حوزه معدن به عنوان یکی از مهمترین محورها و پیشران‌های اقتصادی و توسعه‌ای متمرکز شده‌ایم.

استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: ما معتقدیم چنانچه معادن به‌طور کامل مطالعه شده به بهره‌برداری برسند و از خام‌فروشی محصولات معدنی جلوگیری شود، به یقین ارزش افزوده ایجاد می‌شود و در اشتغالزایی و درآمدزایی استان متأثر خواهند بود.

وی با اشاره به مطالعاتی که طی سال‌های گذشته بر پهنه‌های معدنی استان صورت گرفته است افزود: در حال حاضر ۷۰۰ پروانه معدنی در خراسان جنوبی صادر شده که ۲۳۰ مورد آن غیرفعال است.

ملانوری با بیان اینکه خراسان جنوبی در حال حاضر به اندازه واقعی از ذخایر معدنی خود برخوردار نیست گفت: سازمان نظام مهندسی معدن می‌تواند با استفاده از ظرفیت‌های علمی، فنی و تخصصی خود به موضوع مطالعه، اکتشاف، بهره‌برداری و ایجاد واحدهای فرآوری ورود کرده و جهشی در این زمینه ایجاد کند.

وی به نقص موجود در برخی قوانین اشاره کرد و افزود: ما با هر اقدامی که جلوی رانت و فساد را بگیرد، کاملا موافقیم اما برخی قوانین نیاز به اصلاح دارد تا شرایط را برای حضور سرمایه‌گذاران دارای اهلیت و صلاحیت تسهیل کند.

استاندار خراسان جنوبی تاکید کرد: قوانین باید به نفع سرمایه‌گذاری‌های سالم اصلاح شوند و اختیارات لازم نیز به استان‌ها داده شود.

وی اظهار داشت: در سفر رئیس جمهوری به استان هم این موضوع مطرح شد که به تاکید ایشان بر تعیین مشوق‌های سرمایه‌گذاری ویژه مناطقی همچون خراسان جنوبی انجامید.

ملانوری از اقدامات ستاد توسعه خاوران در راستای بهره‌برداری از معادن گفت و افزود: ما با شکستن بروکراسی‌های اداری، کار راهبری و نظارتی را در این ستاد برعهده داریم.

وی گفت: ما با اعتقاد به اینکه برای معادن استان باید گام‌های جدی برداشته شود، آمادگی همراهی با برنامه‌های سازمان نظام مهندسی معدن را داریم.

رییس سازمان نظام مهندسی معدن نیز با تشریح اقدامات و برنامه‌های این سازمان در سطح کشور، خراسان جنوبی را استانی مستعد در زمینه ذخایر معدنی عنوان کرد و گفت: توجه به معدن و صنایع معدنی می‌تواند اقتصاد پایدار را ایجاد کند.

تقی نبئی با اشاره به اینکه تعداد پروانه‌های صادره در خراسان جنوبی حدود ۸ درصد کل پروانه‌های صادر شده در کشور است تصریح کرد: اگر صنایع معدنی توسعه یابد، بدون تردید تمامی معادن غیرفعال استان به چرخه فعالیت بر می‌گردند.

وی با تایید صحبت استاندار مبنی بر وجود نقص در برخی قوانین افزود: برخی قوانین مخل و مزاحم سرمایه‌گذاری در حوزه معدن است که سازمان نظام مهندسی رفع آنها را به‌طور جدی در دستور کار دارد.

فعال شدن اقتصاد معدن و اقتصاد گردشگری از تاکیدات رییس جمهوری در سفر ۱۹ شهریور ماه به خراسان جنوبی بود که در مصوبات سومین سفر استانی آیت الله رییسی نیز لحاظ شده است.

از مجموع ۶۵ نوع ماده معدنی شناخته شده در ایران، خراسان جنوبی با توجه به ساختار زمین‌شناسی از ذخایر غنی معدنی با تنوع ۵۰ نوع ماده معدنی برخوردار است.

این استان با دارا بودن ۶۹۸ معدن و ذخیره قطعی حدود هفت میلیارد تن و اشتغال بیش از ۱۳ هزار نفر در این بخش یکی از پنج استان معدنی کشور محسوب می‌شود.

منبع: ایرنا

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.